• Home
  • Foto's en recenties
  • Recensies seizoen 2023-2024

Recencies seizoen 23-24


 

 Artiest  Voorstelling  Datum voorstelling
     
Hildegard Mandos & Friends Follow your bliss 28-10-2023
Sjaak Bral Vaarwel 2023 11-11-2023
Boys named Sue Tribute Johnny Cash 25-11-2023
Fabian Fabricius Lekker gezellig 10-12-2023
Nienke dingemansband Devil on my shoulder 14-01-2024
Kentucky snake oil Country 10-02-2024
Dennis Kolen Staconcert 03-03-2024

Boys named Sue Aangekondigd als Tribute band Johnny Cash. Dat doet deze rockgroep tekort. De jaren 50/60 herleefden, een feest der herkenning! Zij kopiëren niet, dat zou te gemakkelijk zijn. Deze mannen, allang geen ‘boys’ meer treden op sinds 2001 en zijn één van de langstlopende tributebands met o.a. muziek van Johnny Cash. Wie ooit de film ‘Walk de line’ zag, kent het verhaal en de muziek. Wat een nalatenschap! Maar deze ‘ouwe rockers’ deden niet alleen Cash alle eer aan. Ook Elvis, Stones, Beatles en zelfs het nummer Bonanza, werden overgoten met een Rock saus. Het dak ging eraf, zeker na de pauze. Energiek en jong in sound en beweging. Het publiek deed uitbundig mee en dat alles in ons mooie Cultuurhuys! Kwaliteit! Er was ook publiek aanwezig uit Alphen a.d. Rijn, daar trad de groep eerder op. Hopelijk wordt de band volgend seizoen weer gecontracteerd, deze 5 súper muzikanten maakten er een fantastische avond van.. Tenslotte nam de band na drie toegiften afscheid en bedankte de vrijwilligers van het Cultuurhuys voor de voortreffelijke verzorging. Boys named Sue bedankt, het was één groot feest!


Een avond met Sjaak Bral,
Goede wijn behoeft geen krans!
Een feest van herkenning, relativering, goede grappen, nostalgie en vooruitblikken, Sjaak komt elk jaar naar Waddinxveen met zijn try out van de oudejaarsshow op tv West.
Na de opening met een grap over de hefbrug had hij de zaal meteen te pakken. Hij gaf het publiek het advies om eens in eigen hoofd rond te kijken of het allemaal niet wat liever en positiever kan en neemt het mee op zijn reis door het afgelopen jaar. Van alles passeert de revue, de val van opnieuw een kabinet Rutte, het gevecht van Rico Verhoeven met Dilan,   de ellende van het lege blikjes inleveren enz. Het was veel en er viel veel te lachen of om over na te denken. Met een prachtig lied bij de klanken van  een buikorgel en de constatering dat we allemaal de Sjaak zijn, werd de avond afgesloten in de foyer, waar hij zijn nieuwe boek, met de titel ‘ik roep ook maar wat’ signeerde.
Het was weer een fijne avond mede door de als altijd fantastische verzorging van alle vrijwilligers van het Cultuurhuys, dikke duim!


Follow your Bliss,
Vrij vertaald: volg je eigen geluk.
En dat hoorde het publiek zaterdagavond! Inspirerend, temperamentvol, beschouwend, vertrouwend, terugzien in plezierige weemoed. Soms spiritueel, zeker poëtisch. En dat alles in balans, in een sfeer van aloude jazzclubs of een pianobar. heel Jazzy!
Wanneer liefde, veerkracht en autonomie samenkomen, ontstaat magie.
Dit was een magische avond, 3 super goede muzikanten + geluidsman zetten een perfecte show neer.
Hildegard Manos & friends, om te onthouden!

En heel sympathiek werden de vrijwilligers van het Cultuurhuys door hen bedankt! Het was weer een tóp avond!


Fabian Fabricius,

Fabian is een Nederlandse cabaretier. Hij treedt al langer op in theaters en in tv programma’s en was nu dus te zien in ons Cultuurhuys. Het programma begint met zijn eigen omschrijving van een gepassioneerd autist. Complexe  ontwikkelingsstoornissen vat hij samen op een buitengewoon humoristische wijze.

Het werd een hilarische avond met een performance voor een bomvolle zaal. Met het, qua leeftijd, zeer gemêleerde publiek had Fabian leuke interactie wat leidde tot veel humor en gelach.
Fabian vindt zelf het optreden in een intiem theater heel fijn, waardoor dit een heerlijke, vrolijke avond werd met veel humor en spitsvondigheden. Dit doet hij op een onnavolgbare, innemende en vooral snelle manier!
Het publiek was uitermate enthousiast en ook na de voorstelling bleef het nog lang gezellig in het theatercafé, waar je altijd wel bekenden tegen komt. Een drankje en een hapje, zoals altijd uitstekend verzorgd door de vrijwilligers van De Kroon, zorgde voor een fijn avondje uit!


Nienke Dingemans 

Blues 

Een avond onvervalste Blues en jazz in ons theater! Voor de liefhebbers van dit genre muziek een fijne avond ontspanning en genieten. De aloude sound van de Missisippi muziek is altijd heerlijk.Nienke en haar super goede band zorgden met de diverse jazz stijlen voor een swingend geheel. Enthousiast jamden ze er op los, tot groot genoegen van de aanwezigen.Een nummer als ‘nights in white satin’ in een jazzie jasje, het werd beantwoord met enthousiast applaus.Beetje jammer dat de inwoner van Waddinxveen blijkbaar (nog) niet zoveel van dit soort muziek houdt, een grotere opkomst had het optreden nog intiemer gemaakt. 

Het leek of de aloude jazzclubs, als The Harbour club (Rotterdam) of the Ted Easton club (Den Haag) herleefden.
Wat een bereik heeft de stem van Nienke, bijna groter dan ons theater, loepzuiver met soms dat fijne rauwe randje wanneer zij haar teksten zingt! Hopelijk krijgt dit genre muziek een blijvende plek binnen de programmering van het theater. Het is niet de gemakkelijkste muziekvorm, maar trekt wel een heel eigen publiek.


Kentucky Snake Oil

COUNTRY

Wervelend en weergaloos, superlatieven schieten te kort om deze performance te omschrijven! 4 ‘mannen’ uit het hoge noorden (Friesland) vormen een groep zeer enthousiaste musici.

Met humor, vakmanschap en plezier pakten ze het publiek volledig in.Vooral de man met de ‘fiddle’ werd door het publiek omarmd, klein van gestalte, maar groots in zijn act, speelde hij de muziek al ronddansend over het toneel en op de tribune, met  heel veel inzet en muzikaliteit. De titel country doet deze band eigenlijk tekort.
Er werd muziek  van Willy Nelson en Johnny Cash vertolkt maar ook muziek uit westerns  evenals folkmuziek. Professioneel en goed op elkaar ingespeeld.
De voorstelling was uitverkocht, geen wonder, het was een avond die, zoals heel vaak, in de traditie van ons mooie theater paste!


Dennis Kolen. Recensie van het concert van 3 maart in Cultuurhuys de Kroon.
 
Voor een bezoek aan het theater was het eigenlijk te mooi weer, maar toch was de helft van het beschikbare aantal plaatsen bezet. En zoals zo vaak: de bezoekers hadden gelijk.
Een geweldig concert, met afwisselend heel mooi (belachelijk mooi volgens Leo Blokhuis) eigen werk en dan weer oorstrelende nummers van bekende singer-songwriters.Bruce Springsteen kwam langs, evenals Cat Stevens, James Taylor, Jim Croce en Paul Simon. Loepzuiver gezongen met een stem die nog het meest op die van James Taylor lijkt, maar ook weer heel eigen is!
Dennis is ook een heel goede gitarist: hij speelt heel afwisselend en weet bij elk nummer de juiste sfeer op te roepen. We hebben hem op geen enkele fout kunnen betrappen.
Tenslotte leerden we hem kennen als een aimabele en benaderbare artiest die de nummers plezierig aan elkaar praatte en er-, samen met al die geweldige vrijwilligers van De Kroon, voor zorgde dat we een onvergetelijke middag hadden.

Fotos van deze voorstellingen kan je vinden op deze pagina