Vrijdag, 02 December 2022
14:30 -
 

Sinterklaasvoorstelling - Piet op pad

Genre: Kinder
€ 8,50
 

221202 SINTERKLAASVOORSTELLING Piet op pad ZieZus Piet moet een belangrijk pakje afleveren in de schoen van Nina. Niet zomaar een pakje. Het cadeau dat Nina al zooooo lang wil hebben. Sinterklaas geeft een belangrijke raad: “Raak het onderweg niet kwijt!”
Alleen, de weg is lang en het is donker buiten. En Piet moet lang lopen. En klimmen. En de weg zoeken. Piet wordt afgeleid. En.. waar is het pakje nou? Oh oh… Piet is het pakje kwijt. Wie helpt met zoeken? Lukt het Piet om op tijd het pakje in Nina’s schoen te stoppen? Loopt het goed af?

De kinderen bepalen samen met de spelers waar de voorstelling heen gaat. Om welk cadeau gaat het? Waar gaat Piet zoeken? Wie komt hij tegen? De inhoud van de voorstelling is deels nog onbekend, maar één ding is zeker: het wordt weer een spannende, muzikale, interactieve en humoristische voorstelling!

Piet Op Pad is voor een deel een improvisatietheater voorstelling. Improvisatievoorstellingen zijn interactieve voorstellingen die met hulp van kinderen bedacht en gespeeld worden. De kinderen mogen dingen roepen die de spelers meteen gebruiken in de voorstelling. Meespelen mag ook. Als de wind door de bomen giert, kunnen we zeker wat bomen gebruiken op het podium! Als Sinterklaas een scène speelt met Piet, wil een kind vast een van deze rollen spelen. Misschien wil een kind uit het publiek wel delen met de groep wat hij of zij nou heeeeel graag in de schoen zou willen vinden. Misschien mogen alle kinderen wel tegelijkertijd meespelen… we verklappen niet hoe dat er uitziet. Daar moet je eens bij zijn.
Kortom, alles kan gebeuren in deze interactieve, muzikale voorstelling. Omdat de kinderen zoveel invloed hebben op de voorstelling zullen ze deze niet snel vergeten.

Let op: wij spelen verschillende rollen, zo ook de rol van Piet en Sint. En wij doen dit heel transparant naar de kinderen. We doen duidelijk een nep-Sint zonder baard. Verder gebruiken wij GEEN SMINK in de voorstelling.

https://ziezus.nl/eigenzinnig-theater/