Zaterdag, 29 April 2023
20:15 -
 

Ode aan Ramses Shaffy": door Niels vd Gulik - "Ik blijf hier.

Genre: Muziek
€ 21,00
 

Prijs is inclusief drankje.
221126 Niels van der Gulik Ik blijf hier Een ode aan Ramses foto Jaap Reedijk staand 13x18

Zo'n twaalf jaar geleden kwam Niels zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen.
Al snel kwam Ramses regelmatig langs in de polder en gingen de Westfriezen graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan.

In ‘ Ik blijf hier!’ brengt Niels, vergezeld door drie topmuzikanten, bekend en minder bekend werk van Shaffy en net als toen komen liederen als ‘ De een wil de ander’ of ‘Zing, vecht, bid’, weer helemaal tot leven.
Tien jaar na Shaffys dood, blikt Niels terug op de momenten samen, achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk!

Op de eerste Ramses-avond in 2006 bedankt Ramses Niels en de band op geheel eigen wijze: https://www.youtube.com/watch?v=sBaOq72Xl_Q
Het is het laatste filmpje van Ramses in het openbaar zoals hij werkelijk was: kwiek (voor een oudere man dan), met veel gevoel voor humor en drama en daarnaast natuurlijk een begenadigd pianist.

https://www.instagram.com/niels_van_der_gulik/

foto Jaap Reedijk (staand)