Zaterdag, 06 April 2019
20:15 -
 

UITVERKOCHT - BeApple – The Beatles with a twist

Genre: Muziek
€19,00
 

190406 BeApple live 03Prijs inclusief € 2,50 (pauze)drankje en ticket fee.

Eind oktober 2006 markeert het moment dat 4 enthousiaste Beatles liefhebbers elkaar tegenkomen. Ze hebben elkaar nooit eerder ontmoet, maar al heel snel blijkt dat hun individuele muzikale achtergronden als perfect passende puzzelstukjes in elkaar vallen. Geen wonder dat de bezetting van BeApple sindsdien niet gewijzigd is: Rik van Stiphout – toetsen en zang, Alain Leijtens – gitaar en zang, Niels Tiebosch – bas, gitaar en zang, Cees van Rooden – drums en zang.

De ‘Eindhoven four’ blijken tot de weinige Beatles vertolkers te behoren die in staat zijn de binnenkant van de muziek te laten horen en daarbij ook nog een heel herkenbaar eigen geluid te hebben. Deze volwassen band staat garant voor een heel ander geluid dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Al vanaf het prille begin wisten de ‘Eindhoven four‘ dat hun band nooit letterlijk de gebaande paden van het Beatles tribute circuit zou gaan bewandelen. Het is precies deze keuze die BeApple al binnen een aantal jaren een aantal fantastische optredens heeft gebracht, op plekken waar ze tot dan toe alleen nog maar over durfden te dromen. De naam BeApple is een mix van de naam van de Fab Four en het door hun opgerichte platenlabel. The Beatles richtten Apple Corps, met een groene appel (Granny Smith) als beeldmerk, op in 1968.

Hun bijna toevallige ontmoeting in 2006 blijkt anno 2015 nog steeds een eindeloze bron van inspiratie te zijn. De uiteenlopende individuele muzikale achtergronden van de ‘Eindhoven Four’ spelen hierbij ongetwijfeld een belangrijke rol. Niet voor niets speelt BeApple de ‘Beatles with a twist’, geven ze een draai aan de muziek die steeds weer nieuwe luisterervaringen oplevert. Een bewuste keuze of het onvermijdelijke resultaat van de chemie tussen deze vier muzikanten? Wie zal het zeggen. In ieder geval bracht het BeApple al binnen twee jaar de prestigieuze ‘Beatles Unlimited Golden Apple Award 2008? met hun versie van Fixing a Hole.

Dat deze groep niet de gebaande paden van het Beatles tribute circuit bewandelt is wel duidelijk. De vele optredens die BeApple dit al heeft opgeleverd  - de teller loopt inmiddels richting 100 -  mag rustig beschouwd worden als een ‘unique selling point’. Met meerdere ‘gigs’ in Liverpool, Buenos Aires, en landen als Schotland, Frankrijk en Finland op hun naam klinkt dat zeker niet als een overstatement. Maar natuurlijk zijn ze vaker dichter bij huis te vinden.

Voor meer informatie zie de website van artiest/bureau.