Zondag, 03 December 2017
15:00 -
 

Muziekcafé - Yorick van Norden

Genre: Muziek
€10,00
 

yorick van nordenBitterzoet. Dat is de muziek van Yorick van Norden, de Haarlemmer die met The Hype als jongmens z'n weg vond naar het concertpodium en in het najaar op Excelsior Recordings debuteert. Yorick grossiert in aanstekelijke deunen; op het eerste gehoor vrolijk en zorgeloos, maar in Yorick's geval altijd gelaagd. En ze blijven nog moeiteloos hangen ook.
Yorick van Norden begon al op jonge leeftijd met schrijven, spelen en zingen van eigen werk. Sinds 2013 richt van Norden zich op zijn solocarrière. Tijdens de Popronde van dat jaar behoort hij tot de meest geboekte artiesten en eerder dit jaar reist hij als vaste support van Anne Soldaat door het land.
Van Norden heeft een uitgesproken liefde voor albums als kunstvorm, zoals dat in de jaren zestig en zeventig nog gemeengoed was. Klassiekers RAM van McCartney, Harry Nilsson’s Nilsson Schmilsson, Gerry Rafferty’s Can I Have My Money Back? en Neil Young’s After The Goldrush zijn allen excentriek en eigenzinnig.
Zijn lang verwachte eerste soloablum ‘Happy Hunting Ground” is catchy en doordacht. Zijn eerste single ‘Gonna Try For The Sun’ was al een schoolvoorbeeld van zo'n song. Als een vier minuten durende Disneyfilm waarin Harry Nilsson jamt met Fela Kuti onder begeleiding van een Van Dyke Parks vioolarrangement.
Live maakt Yorick zijn opwachting met Maarten Kooijman (Johan, Anne Soldaat), Diets Dijkstra (Johan) en Kees Schaper (Tim Knol, Tangarine, The Miseries).