Zaterdag, 23 September 2017
19:30 -
 

Op z'n Haags met de Regâhs en The Weepers (OPENINGSFEEST)

Genre: Muziek
€20,00
 

De Règâhs - 10 jaar De Règâhs

De Bierbar van Sevilla. Een nieuwe opera? Een kroeg in Sevilla of Den Haag? Nee, de titel van een theaterprogramma van De Règâhs.
Het begon ooit als grap. Flamenco gitarist en Hagenees Johan Frauenfelder vertaalde twee Spaanse liedjes naar het Haags. Nu 10 jaar later, is de groep één van de bekendste theatergroepen uit Den Haag die met veel succes door Nederland toert.

In "10 jaar Règâhs" blikt de groep terug op deze veelbewogen tijd en gunt het publiek een kijkje achter de schermen. Vol zelfspot en Haagse humor nemen zij zichzelf en de hele wereld op de Haagse hak.

Zo kan de groep o.a. laten zien dat ze over een grondige kennis van de flamenco beschikt. En gelijktijdig alle mogelijke andere muziekstijlen moeiteloos op speelse wijze kan neerzetten. Er is ruimte voor de serieuze flamenco maar de Haagse humor is nooit ver weg! In de Bierbar ontvangen zij allerlei onverwachte gasten.
Het publiek krijgt echt waar voor zijn geld. Want waar ben je voor die paar euro op het zelfde moment in een kroeg, een theater én een concertzaal. Bieâhbâh Sevilla, viva de Règâhs!

170923 De Regahs 10 Jaar

The Weepers

The Weepers brengen toffe rhythm & blues uit de 50's en 60's, gespeeld in het derde millennium. In uitvoeringen waarbij stilzitten geen optie meer is. Let your hair down and have a natural ball! Het voelt als een droom, en iedereen aanwezig deelt mee in deze ervaring.
Country zonder Stetson, blues met een traan en rock & roll. The Weepers vinden hun inspiratie bij Robert Johnson, T-Bone Walker, Eric Clapton en Carl Perkins, maar we hebben ook goed naar Stevie Ray Vaughan, BB King, The Red Devils en Stray Cats geluisterd.
Wat nou vernieuwend? Wat nou eigentijds?
Drie accoorden, drie instrumenten, een hoop goeie songs: De omstandigheden bepalen welke: Blue Moon, Glamour, Mean woman, Dynamite Duckwalk! In één stevige basis-set, of een avondvullend programma. Het Weepers repertoire bestaat uit vele liedjes.


Dit feessie mag u niet missuh!