Zondag, 11 December 2022
15:00 -
 

Rachel Croft - Kerstsfeer

Genre: Kerst, Muziek
€ 17,50
 

Prijs is inclusief koffie of thee bij binnenkomst.
221211 Rachel Croft Kerstsfeer

Rachel Croft, geboren in Nottingham, ontwikkelde zich in York als zeer getalenteerde singer-songwriter met wortels diep in de volksmuziek en kunst. Tijdens haar universiteitsjaren leerde ze zichzelf gitaar spelen en lukte het haar los te komen van de reeds platgetreden muziekpaden om zich als onafhankelijke muzikant en artiest een weg te banen door middel van ‘ busking’ in de straten van York.

De jonge singer-songwriter uit York (UK) wordt momenteel gezien als een van de talenten uit Engeland. Ze combineert rijke, complexe vocalen met zeer fijn gitaarspel. In de loop der jaren is Rachels muziek naar een hoog niveau gestegen en geëvolueerd naar een meer genre-vloeiend geluid; het is filmisch, indie, vaak intens, met een vleugje soul uit de jaren 70. Haar songs worden als intensief en gevarieerd omschreven wat in combinatie met haar sterke podiumpresentatie haar in de schijnwerpers van een aantal toonaangevende Britse festivalpodia en -locaties in Europa heeft gebracht.

Rachel begon langzaam haar carrière als songwriter op te bouwen en nam haar langverwachte eerste single 'Only Dreams' in 2017 op. Deze single werd daarop opgevolgd in 2019 door haar debuutalbum, 'Hours Awake’, met als hoogtepunt een overvolle album lancering in The Crescent, York. Dit markeerde het begin van haar reguliere tournees door Nederland.
Sindsdien heeft Rachel een aanzienlijke aanhang opgebouwd op sociale platforms, met YouTube-plays van meer dan 160K.

www.rachelcroftmusic.com
Facebook
Instagram