Zondag, 27 November 2022
15:00 -
 

The Lasses - Ziel van Schotland

Genre: Muziek
€ 18,00
 

Prijs is inclusief drankje.
221127 The Lasses Ziel van Schotland persfoto952 2 18x13

Met hun betoverende samenzang brengen The Lasses de mooiste songs uit Schotland. Liedjes met prachtige legendes over de liefde, de dood en het duister. Verhalen waarin de woelige geschiedenis en de rijke cultuur van het land voelbaar zijn. Over hardwerkende vrouwen in vissersdorpjes, ridders die ten strijde trekken en meisjes die wachten op hun geliefde.

Sophie Janna en Margot Merah bezingen met loepzuivere samenzang de rijke geschiedenis van Caledonia, begeleid door warm gitaar- en ukelelespel, de bijzondere klanken van de shrutibox en de opzwepende percussie van de bodhrán.

Over The Lasses:
Nog voordat ze een woord hadden gewisseld zongen ze al samen, in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Inmiddels toeren Sophie Janna en Margot Merah de hele wereld over met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maken ze een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland tot Amerika tot Japan, met hun charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses elk publiek voor zich te winnen. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken. In oktober 2019 verscheen het vierde album ‘Undone’, dat Sophie en Margot mochten presenteren bij tv-programma Vrije Geluiden. In de Euro-Americana Chart bracht deze "schitterende ode aan de menselijke stem" het tot de eerste plek.

 

“Folkalbum van het jaar" -daMusic

"Betoverend" -De krenten uit de pop

"Een schitterende ode aan de menselijke stem" -Blues 'n Roots

Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maken ze een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland tot Amerika tot Japan, met hun charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses elk publiek voor zich te winnen.

Voel de wind in de Schotse Highlands, ruik de heide van de Lowlands en geniet van deze ode aan Schotland.

“"Een schitterende ode aan de menselijke stem” – Blues ’'n Roots
"Folkalbum van het jaar” – daMusic
"Balsem voor de ziel” – Rootstime

https://www.thelasses.nl/
https://www.facebook.com/TheLasses/
https://www.instagram.com/lassesnl/
https://youtu.be/cnNRGls-5z8