Zondag, 06 Maart 2022
15:00 -
 

Dennis Kolen - Wilderness

Genre: Muziek
€ 20,00
 

Lees voor uw bezoek de Coronaregels op de website van Cultuurhuys De Kroon.
Prijs is incl. drankje.220306 Dennis Kolen Wilderness 0 klein

Het nieuwe album van Dennis Kolen heet ‘Wilderness’ en werd volledig thuis opgenomen door de singer/songwriter, die op het album alle instrumenten zelf speelt. De plaat kwam tot stand tijdens de lockdowns van ’ 20/21. 220306 Dennis Kolen Wilderness 1 kleinDe titel ‘Wilderness’ verwijst dan ook naar het isolement waarin veel mensen zich door de pandemie gevangen voelden, en naar de stemming in de samenleving als gevolg van de overheidsmaatregelen. Wilderness vat de sfeer van een artiest alleen in zijn huis, met zijn gitaar en een piano, terwijl de wereld dicht is. Dennis is op 6 maart live te zien in theater De Kroon in Waddinxveen, waar hij het nieuwe album solo ten gehore brengt.

Dennis Kolen begint zijn 220306 Dennis Kolen Wilderness 2 kleinmuzikale carrière in 2001 als frontman van de Rotterdamse band Wyatt.
In 2005 brengt Dennis zijn eerste soloalbum 'The Jinx' uit. De plaat krijgt lovende kritieken en al snel volgen 'Hard Road/Muddy Track' (2008), 'Revolution of the Romantics' (2010), 'The Years of DK' (2012), en 'Foreign Affairs' (2013). Deze albums worden allemaal met vijf sterren bekroond door het toonaangevende muziekblad 'Revolver/Lust for Life'. Op het laatst genoemde album is Dennis te horen met Jazztrompettist Eric Vloeimans. De twee artiesten vermengen moeiteloos jazz en pop tot een unieke hybride mix. Het grote publiek leert Dennis kennen door optredens in "De wereld draait door"en het tv-programma 'Wat kiest Nederland', waarvan 'Take me Down' de openingstune is. In 2020 komt het overwegend akoestische album ‘In Our Lifetime’ uit dat goed ontvangen wordt. Wilderness is het veertiende solo-album van de Nederlandse singer/songwriter, die inmiddels aan zijn derde decennium als platen-makend artiest begint.220306 Dennis Kolen Wilderness 3 klein

'Wilderness' komt uit op 25 februari via Muddy Track/Coast To Coast en is verkrijgbaar op lp, cd en digitaal.