Zondag, 06 Februari 2022
15:00 -
 

Yorick van Norden

Genre: Muziek
€ 20,00
 

Lees voor uw bezoek de Coronaregels op de website van Cultuurhuys De Kroon.
Prijs is incl. drankje.

Er is een nieuw album op komst van de Haarlemse singer-songwriter Yorick van Norden. Dit derde soloalbum belooft wat anders te worden dan het voornamelijk op de sixties en seventies gebaseerde geluid van voorganger The Jester (genomineerd voor een Edison). De jaren tachtig en negentig zijn toegevoegd aan zijn sonisch palet, al dan niet via een omweg van de muziek van deze eeuw waarin hij opgroeide. Het resultaat is een meer eigentijds en fris geluid, maar tijdloos als altijd. Ook live zal het er anders aan toe gaan. Met een zeskoppige band zal Yorick aantreden in een show met veel aandacht voor de rijke arrangementen.220206 Yorick van Norden

‘Denk niet aan een orkest,’ zegt Yorick waarschuwend. ‘Het is eerder eens iets anders dan een bandje dat simpelweg aftikt en dan begint te spelen. In plaats van steeds wisselende setlists per avond, is het meer een voorstelling waarvoor ik heb samengewerkt met een regisseur.’ Er volgt nog een tweede waarschuwing, namelijk dat het geen theatershows worden. Het blijven clubshows. Er mag gerockt worden. De band bestaat uit vertrouwde gezichten als Maarten Kooijman (Johan, Anne Soldaat), Danny van Tiggele (Mister and Mississippi, Blaudzun), Paul Bond (Dandelion, Ricky Koole) en Kees Schaper (Tim Knol, Henny Vrienten).

Opvallend aan de nieuwe plaat en ook op het podium is de introductie van geluidsmagiër Tom Broshuis (ex-Mister and Mississippi), die de soundscapes en loops zal verzorgen. Dat maakt het écht anders dan voorheen. Yorick van Norden blijft zich ontwikkelen en wil ons daar graag deelgenoot van maken. Hij kijkt zelfs al stiekem over de release van het nieuwe album heen, naar de volgende die hij in 2022 in de legendarische Abbey Road studio’s zal gaan opnemen. Maar dat is nog toekomstmuziek. Eerst wil hij zijn publiek met dit nieuwe album en bijbehorende tour kennis laten maken met deze spannende nieuwe stap in zijn muzikale ontwikkeling.

En Yorick zou Yorick niet zijn, als hij speciaal voor deze tour geen ‘nieuwe’ gitaar had aangeschaft. Geheel in stijl bij zijn shows heeft hij gekozen voor een Epiphone Casino uit 1967. De toon is daarmee gezet.

Meer informatie op de website.