Zaterdag, 22 Januari 2022
20:15 -
 

VERVALT - Rosa Da Silva - Daar moet je heen

Genre: Cabaret
€ 19,50
 

Lees voor uw bezoek de Coronaregels op de website van Cultuurhuys De Kroon.
Prijs is incl. drankje.

In Daar moet je heen neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. 220122 Rosa Da Silva Daar moet je heenZe blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en de Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

220122 RosadaSilva Daarmoetjeheenc Jan Sol kleinRosa da Silva won in april 2019 de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Bij Theaterbureau De Mannen maakt ze haar eerste avondvullende theaterprogramma Daar moet je heen. Rosa da Silva (Klazienaveen, 1986) studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze liep haar stages bij de voorstellingen Dantons Dood en Wreed & Teder bij Toneelschuur Producties. Vlak voor haar afstuderen kreeg ze de rol van Anne Frank, in het theaterstuk ANNE. Daarna speelde ze hoofdrollen in o.a. de musicals De Tweeling, RENT en muziektheatervoorstelling Het Pauperparadijs. Op televisie was Rosa te zien in het sketchprogramma Echt niet ok en de dramaserie Dit Zijn Wij (KRO-NCRV).

THEATERKRANT: “De overstap van muziektheater naar kleinkunst lijkt een goede keuze. Hier is ze helemaal de baas van het podium"

220122 RosadaSilva Daarmoetjeheenc Jan Sol 2 kleinOver Rosa da Silva:

  • Rosa da Silva won op het Amsterdams Kleinkunst Festival de jury- en de publieksprijs.
  • In 2021 ontving Rosa een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Als het zo ver is.
  • Een nieuwkomer is Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het toneelstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al op het podium thuis te horen.

Credits

Tekst: Rosa da Silva | Muzikant:Remko Wind | Muziek: Daniël Lohues, Rosa da Silva en Remko Wind | Regie:Titus Tiel Groenestege

Meer informatie op website en Youtube.

  220122 Rosa da Silva cAnne van Zantwijk 5 220122 Rosa da Silva cAnne van Zantwijk 4