Zondag, 17 November 2019
15:00 -
 

Yorick van Norden - Jester

Genre: Muziek
€ 17,50
 

Prijs is inclusief (pauze)drankje.191117 yorick van norden en band

Weinig albums van vaderlandse bodem werden afgelopen jaar zo goed ontvangen als Yorick van Norden's ‘The Jester’. Zo repte OOR over ‘de  perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk,’ noemde de Volkskrant het album ‘zo aanstekelijk dat je de nieuwe Paul McCartney er gerust even voor laat liggen.’
In december 2018 volgde de ultieme beloning met een Edison-nominatie in de categorie ‘'alternative'.
The Jester is het tweede album van Yorick van Norden. Het is vernoemd naar de hofnar uit Shakespeares Hamlet. Hij heette ook Yorick. Het album Jester staat vol van op de sixties en seventies geënte tijdloze pop, een waar feest van melodieën en tekst.

Sinds in 2015 zijn eerste soloalbum Happy Hunting Ground verscheen, heeft Yorick bepaald niet stilgezeten. Hij is regelmatig onderdeel van allerlei muziekprojecten zoals het Beach Boys tribute, daarnaast treedt hij samen met Anne Soldaat op met het project Unsung Heroes die nummers als ode speelt van de te vroeg overleden muziekhelden. Yorick is regelmatig te horen en te zien bij radio en tv programma's.
Op 3 december 2017 speelde Yorick al solo in De Kroon. Nu zal hij samen met zijn band optreden. Hierin spelen Maarten Kooijman (Johan), Danny van Tiggele (Mister and Mississippi), Paul Bond en Wouter Tol (Dandelion). Ruim voldoende redenen om deze datum alvast vrij te houden.

Meer informatie op de website