Zaterdag, 28 September 2019
20:15 -
 

The Jigantics

Genre: Muziek
€ 15
 

Prijs is inclusief (pauze)drankje.

Een van de sterke punten van The Jigantics is hun vermogen om de kracht en energie van een vierkoppige band te combineren. In live-uitvoering dragen ze het publiek met zich mee op een reis, getemperd met 190928 the jigantics 2slechts af en toe een gebroken hart. Het lijkt een voortdurende reis, want de band blijft alle opties verkennen die openstaan voor hun multi-instrumentale samenstelling. Elk lid, inclusief drummer /percussionist Martin Fitzgibbon, draagt  bij en leidt af en toe de vocalen. De instrumenten worden doorgegeven met Mark Cole die accordeon voor mandoline uitwisselt. Keith Thompson zang, akoestische gitaren en blues harp en Sarah Kelly zang en ukelele.

Als je ze live ziet, is het duidelijk dat deze band van mening is dat een goede tijd een essentieel onderdeel is van elk optreden, en ervoor zorgt dat de weg overweldigend eindigt in een lach. The Jigantics maakt deel uit van een groeiende groep hedendaagse kunstenaars die een breed scala aan muziekvolgelingen trekt die verder kijken dan conventionele muziekstereotypen en gewoon genieten van een fusie van geweldige nummers, verbluffende harmonieën en fijne muzikaliteit. In dit geval is het een mix van Roots, Blues, Trad, Country en nog wat andere muziekgenres.
 
Vier gedreven muzikanten vormen de band ‘The Jigantics’. Eerder speelden zij al tijdens een uitverkocht zondagmiddag muziekcafé en nu treden we ze opnieuw op in De Kroon!  Een veelzijdige Engelse band met een aanstekelijke mix van folk, rock, cajun en americana. Ze stappen moeiteloos over van stevige folkrock naar prachtige ballads en van voetstampers naar tranentrekkers. Instrumentale hoogstandjes wisselen af met harmony singing. The Jigantics is een band met een geweldige live-reputatie.
 
Voor meer informatie zie hun website en Youtube.