Historie van 1 jaar

Zaterdag, 03 Oktober 2020
20:15 - 21:45
 

IS SAMENGEVOEGD - Vera Mann - Goesting (try out)

Genre: Cabaret
€ 19,00
 

LET OP! De 2 voorstellingen zijn samengevoegd tot 1 voorstelling. Begintijd 20:15, zaal open 20:00.
Diegene die kaartjes hebben gekocht krijgen bericht hierover.

Lees voor uw bezoek de Coronaregels op de website van Cultuurhuys De Kroon.

Prijs is incl. (pauze)drankje.

Wat gebeurt er met een klein verlegen meisje uit Vlaanderen, kleindochter van een Poolse mijnwerker, als ze verliefd wordt op Chopin? Door wie is ze beïnvloed en waarom gaat ze zingen?

Vera Mann neemt je mee op een ontroerende en muzikale reis met verhalen over een vrouwenleven en het leven voor het theater. Een persoonlijk, kwetsbaar en af en toe hilarisch verhaal over toevallige ontmoetingen, familiegeheimen en liefdesperikelen. Het publiek wordt door deze Vlaamse actrice uiteraard onderwezen met een Vlaamse les, zeker en vast, en geconfronteerd met verschillen tussen de Belgen en de ‘Hollanders’…of juist de overeenkomsten.201003 VeraMann Goestingtryout

De muziek is zorgvuldig gekozen en sluit naadloos aan op alle onderwerpen in de voorstelling. Als kind was ze niet alleen geobsedeerd door Chopin maar ook door Barbra Streisand, de geboorte van een kalf toen ze 10 jaar oud was en een heleboel toevallige ontmoetingen waardoor ze uiteindelijk op het podium belandde.

Vera wordt begeleid door twee fantastische muzikanten: pianist Ed Boekee en Diederick Ensink als multi-instrumentalist.
De muziek varieert net zo als het leven zelf. ‘Both Sides Now’ van Joni Mitchell is vertaald door Paul van Vliet en voor het eerst wordt het lied uit ‘Gypsy’ in het Nederlands gezongen, ‘Rose’s turn’ in een vertaling van Jeroen de Beer. Het prachtige chanson ‘Avec le Temps’ van Leo Ferré is door Vera Mann zelf vertaald:

“Terwijl de tijd, de tijd voorbij lijkt en verglijdt
wie hoort bij welk gezicht
wiens stem bij welk gedicht
het hart aarzelt te slaan
de tijd op zoek te gaan
zit er niet in
dus laat maar gaan
het heeft geen zin”

‘Goesting’, een allesomvattend woord. Goesting om te zingen, om te spelen, om verhalen te vertellen en vooral heel veel Goesting in het leven zoals het zich aandient!