Historie van 1 jaar

Woensdag, 11 Maart 2020
20:15 -
 

Filmavond - On the basis of sex

Genre: Film
€ 7,00
 

Prijsvraag voor 2 kaarten voor deze film.

Het thema van internationale vrouwendag 2020 is VRIJHEID. Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid. Vrijheid van vrouwen dient niet onderhandelbaar te zijn maar een vanzelfsprekendheid.

Wat betekent vrijheid voor jou?
Stuur uiterlijk 8 maart een foto met een korte tekst (max 5 woorden) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en win twee kaarten voor deze woensdagavondfilm. De winnaar krijgt 9 maart bericht.

De jury zal de prijs toekennen aan de indrukwekkendste, mooiste, origineelste of meest bijzondere inzending.
Over de uitslag en toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd. De ingezonden foto mag door Cultuurhuys De Kroon gepubliceerd worden. De prijs is overdraagbaar maar niet inwisselbaar voor geld.On the basis of sex

Het is september 1956 en het nieuwe collegejaar begint op Harvard Law School. Ruth Bader Ginsburg begint haar studie en is een van de negen vrouwen tussen de 500 mannelijke eerstejaars. Er zijn geen damestoiletten, docenten negeren haar tijdens de colleges en haar rol als echtgenote en moeder krijgt continu meer aandacht dan haar studieprestaties. Maar de koppige Ruth laat niet over zich heen lopen.