Historie van 1 jaar

Zondag, 09 Februari 2020
15:00 -
 

Rafael Fraga Quartet - Trova Caminhada

Genre: Muziek
€17,50
 

200209 Rafael FragaPrijs is inclusief (pauze)drankje.

Rafael werd geboren in Lissabon en woonde het grootste deel van zijn jeugd op de Azoren (Portugal). Hij begon op 13-jarige leeftijd gitaar te spelen, toen zijn vader hem wat akkoorden leerde. Na het afronden van een Bachelor in Biologie wijdde hij zich volledig aan muziek en schrijven.
Hij studeerde jazz gitaar voor een korte periode en volgde daarna studies in klassieke compositie. Hij behaalde een Bachelorsdiploma aan de Escola Superior de Música de Lisboa in 2008 en een Mastersdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam in 2010.

Zijn belangrijkste muzikale invloeden zijn Bossanova, Portugese volksmuziek, Jazz en hedendaagse klassieke muziek – een eclectische mix, wat weerspiegeld wordt in zijn eigen muziek.

Rafael heeft als gitarist, componist of orkestrator aan veel projecten gewerkt, in samenwerking met een aantal van de belangrijkste Portugese en Nederlandse artiesten, zoals Carlos do Carmo, Ana Moura of het Nederlands Blazers Ensemble. In 2011 begint hij consistent op te treden als leadzanger of solo-instrumentalist, waarbij hij de Portugese gitaar promoot. In 2014 bracht hij 'Mysteries of the Portuguese Guitar” uit (Silvox Records).

Het Rafael Fraga Quartet werd opgericht in 2015, met als hoofddoel origineel werk van Rafael te spelen, wat in juli 2017 resulteerde in de opname van het album ''Trova Caminhada”

Extra informatie is te vinden op de website en muziekweb.