Historie van 1 jaar

Zondag, 15 December 2019
15:00 -
 

Rachel Croft - Hours Awake

Genre: Muziek
€15,00
 

Prijs is inclusief (pauze)drankje.

Let op: Op de website stond het verkeerde tijdstip 20:15, maar op het kaartje staat de goede 15:00.

 

Voorprogramma: Kaya Vitalis uit Waddinxveen.

Kaya Vitalis, de talentvolle 19-jarige singer-songwriter uit Waddinxveen, zal het voorprogramma verzorgen tijdens het muziekcafé met Rachel Croft op zondagmiddag 15 december. Vitalis schrijft inmiddels al zo’n drie jaar muziek en stond op alle Waddinxveense podia die maar te vinden zijn: Wad Cultureel, Koningsdag, Wokkelblues etc. Zij timmert stevig aan de weg met veel optredens in onze regio. Recent speelde zij in de Goudse Schouwburg bij een optreden van de gevierde country zangeres Femke Weidema, die in Amerika liedjes schrijft voor wereldsterren als Mary J. Blige en de muzikanten van Fleetwood Mac. Inmiddels bracht zij ook al een cd uit met 5 eigen nummers. Kortom de hoogste tijd om haar ook in ons theater een podium te geven.

Hoofdact: Rachel Croft.

Gestart als onderdeel van een jazzband, later als straatartiest is zij inmiddels een aantal jaren succesvol als solo zangeres. In 201191215 Rachel Croft8 kwam haar eerste cd 'Hours Awake' uit die voor een belangrijk deel bestaat het eigen nummers die zij in de voorgaande jaren had gecomponeerd. Prachtige plaat die haar doorbraak in de UK inluidde. Inmiddels heeft zij op vele bekende festivals gespeeld en ook de BBC draait regelmatig muziek van haar. Rachel heeft inmiddels een aantal tournees in Nederland gemaakt en nu komt zij ook in Waddinxveen. Deze nog jonge artiest staat aan het begin van een heel mooie carrière, gebruik deze unieke kans om haar in ons theater te komen beluisteren.

Muzikant en songwriter Rachel heeft een complexe en rijke stem gecombineerd met prachtig fingerpicked gitaarspel. Zij speelt alternatieve folkmuziek geïnspireerd op Keltische melodieën. Met haar engelachtige stembereik en haar prachtige teksten is zij in staat om het publiek volledig te boeien. Zij viel op toen zij het prachtige 'Song for Ireland' vertolkte, waarbij je haar stem automatisch met Mary Black moest vergelijken. Een van haar helden, maar zij is tevens beïnvloed door o.a. Eva Cassidy en Joni Mitchel.

Meer informatie op haar website en youtube.